Muž požaduje po hradecké nemocnici omluvu a půl milionu korun

20. 2. 2012 8:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Omluvu a půl milionu korun požaduje u hradeckého krajského soudu po Fakultní nemocnici v Hradci Králové Petr Mikeš. Tvrdí, že tělo jeho zemřelého otce bylo pohřbeno bez jeho svolení. Zástupce nemocnice v pátek u soudu řekl, že žaloba je nedůvodná. Rozsudek v případu soud vynese 28. února, řekla ČTK soudkyně Věra Adámková.


„Vadí mi to, že ústav soudního lékařství vydal tělo mého otce nějaké pohřební službě, přitom mě se nikdo na nic neptal,“ řekl Mikeš. Podle něj si jeho otec přál, aby byl zpopelněn a dán do rodinné hrobky. „To mi ale neumožnili,“ tvrdí Mikeš.

Tělo Mikešova otce našli lidé 30. října 2009 v Hradci Králové, následovala pitva, která určila, že nezemřel násilnou smrtí. Mikeš, který byl v této době v příbramské věznici, se o smrti otce dozvěděl 5. listopadu 2009. „Pracovnice sociálního odboru radnice mi řekla, že s tělem zatím nemohu nakládat, dokud Okresní státní zastupitelství v Hradci Králové nevydá souhlas s pohřbením těla,“ řekl Mikeš.

Tělo odvezla pohřební služba z hradecké nemocnice a 11. prosince 2009 jej zpopelnila. „Přitom mě až 19. ledna 2010 přišlo, že s tělem mohu nakládat. Otce pohřbili bez mého souhlasu,“ řekl Mikeš, který podle svých slov dosud neví, kde je popel jeho otce. Právní zástupce Fakultní nemocnice v Hradci Králové dnes uvedl, že postup nemocnice byl v souladu se všemi právními předpisy a v celé věci necítí žádnou vinu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?