Muž zneužil péči více než stovky nemocnic, škoda je pět mil. Kč

28. 7. 2015 8:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Policisté obvinili z podvodu devětapadesátiletého muže z Dobrušky na Rychnovsku, který je podezřelý z toho, že dlouhodobě zneužíval zdravotní péči. Muž se podle policie v letech 2010 až 2014 nechal kvůli smyšleným srdečním potížím hospitalizovat ve více než stovce zdravotnických zařízení, a zdravotní pojišťovně tím způsobil škodu pět milionů korun.


ČTK o tom informovala mluvčí rychnovské policie Alena Kacálková.

Obviněný muž bez stálého bydliště a příjmu si buď zavolal záchrannou službu či osobně dorazil do některé z nemocnic, kde ošetřujícím lékařům uváděl nepravdivé údaje nejen o svém zdravotním stavu, ale i o své aktuální situaci.

„Častou legendou byly informace o tom, že je řidič kamionu nebo majitel autodopravy, jedoucí v kamionu jako spolujezdec,“ uvedla mluvčí. Když lékaři muži provedli základní vyšetření, tak ho po několika dnech propustili a on se přesunul do další nemocnice.

Policisté případ vyšetřovali od března 2014, v polovině letošního července se muže podařilo zadržet na ambulanci interního oddělení nemocnice v Klatovech. Muži, který skončil ve vazbě, hrozí v případě prokázání viny až osmileté vězení.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?