Na místo ředitele nemocnice v Kyjově se přihlásilo 14 zájemců

7. 8. 2013 7:06
přidejte názor
Autor: Redakce
Na místo ředitele nemocnice v Kyjově se přihlásilo 14 zájemců, dosavadní šéf Petr Svoboda mezi nimi není. Přesný termín, kdy by nemocnice mohla mít nového ředitele, zatím není znám. ČTK to zjistila od mluvčího Jihomoravského kraje Jiřího Klementa.


Podle odhadů by nemocnice mohla mít nového ředitele na podzim. Svoboda vede kromě kyjovské nemocnice ještě nemocnici v Karlových Varech, pod kterou spadá nemocnice v Chebu. Podle dřívějšího vyjádření hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška (ČSSD) je takový souběh funkcí dlouhodobě nepřijatelný.

Svoboda dříve uvažoval o tom, že se do konkurzu přihlásí, nakonec to neudělal. Krajský úřad vypsal výběrové řízení na konci června, přihlášky mohli zájemci posílat do konce července. „Kyjov je v této chvíli stabilizovaný, tam nic zlého nehrozí. V Karlových Varech je situace horší, proto jsem se rozhodl, že zůstanu tam,“ řekl ČTK Svoboda.

Nyní prý ředitel tráví dva dny v týdnu v Kyjově a tři dny ve Varech. „V Kyjově mám rozjeté nějaké výzkumy, ve kterých budu pokračovat i po svém odchodu z ředitelského postu. Budu se tedy v nemocnici stavovat a pokud bude zájem o mé služby, pomohu novému vedení,“ dodal ředitel. Podle jeho informací se do konkurzu přihlásil i někdo z okruhu vedení nemocnice. Krajský úřad, který konkurz pořádá, však jména nezveřejnil.

Svoboda nastoupil do kyjovské nemocnice v roce 2012 a vyřešil tehdejší osmimilionový dluh instituce. Také v Karlových Varech má řešit problémy s nedostatkem peněz. V Kyjově by chtěl Svoboda podle svých slov ještě dovést do konce výběrové řízení na zateplení gynekologie.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?