Na první z výzev přišlo šest desítek dárců krve

15. 7. 2016 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Třiašedesát lidí z regionu přišlo darovat krev na výzvu hematologicko-transfuzního oddělení Vsetínské nemocnice, které požádalo o spolupráci dárce, zejména s 0, A, B krevními skupinami, s aktuálním dobrým zdravotním stavem, kteří v posledním měsíci neměli přisáté klíště a v uplynulém půlroce nebyli na pobytu v některé z exotických destinací (Asie, Egypt a podobně).


TISKOVÁ ZPRÁVA NEMOCNICE VSETÍN

Další z odběrů se uskuteční 20. července 2016. Pokud chcete darovat krev, přihlaste se na tel. č. 571 818 605. Důvodem je nedostatek krve v regionu, zvýšený počet úrazů a nehod. O oslovení dárců nás požádalo transfuzní centrum FN Olomouc, se kterou spolupracujeme a kam převážíme krev k dalšímu zpracování. Operativu či plánované zákroky ve Vsetínské nemocnici to nijak neomezuje.

Pavel Zubíček (na snímku) byl na odběru po šestasedmdesáté. „Když můžu někomu zachránit život, je to téměř povinnost,“ komentoval své dárcovství. Ve Vsetíně daruje krev již od roku 1978. Mezi příchozími bylo i sedm prvodárců, kteří se o odběru dozvěděli prostřednictvím médií či sociálních sítí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?