Němeček navrhuje vládě jmenovat hlavním hygienikem Gottvaldovou

20. 5. 2016 8:30
přidejte názor
Autor: Redakce
Na služební místo hlavního hygienika navrhuje ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) vládě jmenovat Evu Gottvaldovou. Návrh je na vládním webu. Gottvaldová uspěla ve výběrovém řízení, do něhož se přihlásili tři kandidáti.


Pavlu Svrčinovou výběrová komise pro nesplnění podmínek vyřadila a nynější zástupkyně hlavního hygienika Jarmila Rážová vzala svoji žádost zpět.

Gottvaldová má nahradit Vladimíra Valentu, který byl hlavním hygienikem od října 2012, do nynějšího výběrového řízení se nepřihlásil. Hlavní hygienik je zároveň jedním z odborných náměstků ministra zdravotnictví, proto musí podle služebního zákona projít výběrovým řízením.

Osmatřicetiletá Gottvaldová působí od 1. července 2007 na ministerstvu zdravotnictví v sekci ochrany a podpory veřejného zdraví. Od 4. listopadu 2012 pracuje pro Stálé zastoupení ČR při EU v Bruselu, kde má na starosti veřejné zdraví a farmaceutické produkty.

Vystudovala lékařskou fakultu Masarykovy univerzity v Brně, v roce 2001 absolvovala bakalářské studium se specializací na výživu člověka a v roce 2003 magisterské studium se stejnou specializací.

Ve Stálém zastoupení ČR při EU se podílela na projednávání směrnice Evropského parlamentu a Rady Evropy o sbližování právních a správních předpisů členských států týkajících se výroby, obchodní úpravy a prodeje tabákových a souvisejících výrobků či rozhodnutí těchto orgánů o vážných přeshraničních zdravotních hrozbách.

Pravidelně se účastní specializovaných jednání Evropské komise, Rady EU v pracovní skupině pro potraviny a jednání Světové zdravotnické organizace zaměřených na výživu a pohybovou aktivitu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?