Nemocnice čelí sporům o děti

28. 3. 2010 9:35
přidejte názor
Autor: Redakce
Krajská zdravotní odmítá nařčení lékařky Aleny Dernerové. Ta upozorňuje na špatnou neurologickou péči v Mostě.


Dětská neuroložka Alena Dernerová trvá na tom, že společnost Krajská zdravotní nezajišťuje dostatečnou péči o pacienty na dětském oddělení mostecké nemocnice. Kritizovaná společnost s výtkou nesouhlasí, tvrdí to, co říkala už před rokem: o děti je dobře postaráno.
Mostečanka Dernerová si tentokrát stěžovala veřejně, ve čtvrtek na zasedání městského zastupitelstva.
„V současné době nemá dětské oddělení v Mostě dětského neurologa. Pan doktor, který dojíždí jednou týdně z Prahy, má momentálně dva týdny dovolenou,“ sdělila politikům. Jako lékařka, která pro nemocnici již nepracuje, na dětské oddělení nesmí. V naléhavých případech ale chodí děti vyšetřit. „Takzvaně načerno,“ prohlásila. Svěřila se, že jednou jí povolení v přístupu na oddělení udělil sám ředitel mostecké nemocnice.
„Zavolali mě, protože si nevěděli rady,“ řekla včera Dernerová Deníku. Dodala, že pomáhá zadarmo a ve volném čase. „Ty děti jsou chudáci,“ řekla zastupitelům. Ve zlepšení nevěří ani po návratu neurologa z dovolené. Podle ní není možné, aby děti měly zajištěnou neurologickou péči pouze necelý den v týdnu. „Jde o subjektivní názory paní Dernerové. My máme smluvně zajištěnu péči u dvou neurologů, kteří pracují na částečné úvazky,“ sdělil Deníku Jiří Vondra, mluvčí Krajské zdravotní. Podle něj to byla právě Dernerová, která loni opustila společnost poté, co chtěla snížit úvazek na několik hodin v týdnu. Omezení péče tehdy Krajská zdravotní odmítla. Vondra tvrdí, že neuroložka se do společnosti zbytečně naváží. „Mrzí nás to. My tu péči o děti máme skutečně pokrytou,“ uvedl. Proč ale nedávno volali k případu Dernerovou, a ne druhého nasmlouvaného neurologa? „Paní Dernerová navštěvuje pana primáře Jiřího Biolka, tam já vidím tu úzkou vazbu. Víc to komentovat nebudu,“ dodal mluvčí.
Ředitel nemocnice Jindřich Zetek se vyjádřit do novin nechtěl. Stanovisko primáře dětského oddělení se získat nepodařilo,má dovolenou.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?