Nemocnice má nové náměstky

15. 9. 2010 8:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Po odvolaném jednateli Jaroslavu Černém opouští své křeslo další manažer boskovické nemocnice. Lubomír Petrželka k třicátému září končí v pozici technického náměstka.


Na včerejší tiskové konferenci na boskovické radnici to oznámil nástupce Černého, Rostislav Verner, jenž zároveň představil nové tváře managementu boskovické nemocnice.

„S panem Petrželkou jsme měli zcela odlišné názory a pohledy na řízení a chod nemocnice. Nakonec jsme se společně dohodli na jeho odchodu,“ poznamenal šéf nemocnice, který v jejím čele stojí třetí měsíc. Lubomír Petrželka svůj odchod rozebírat nechce.

„Překvapilo mě to, ale každý z nás měl odlišný pohled na vedení nemocnice. Nerad bych to nějak medializoval,“ řekl Petrželka s tím, že minulému vedení se podařilo nemocnici postavit na nohy.

„Popsal bych to jako vzkříšení mrtvoly. Nemocnici se podařilo posunout jak po ekonomické, tak technické stránce úplně do jiné dimenze. Velkou zásluhu na tom má bývalý šéf Černý,“ uzavřel Petrželka.

Zásluhy Černému neupírá ani starosta Boskovic Jaroslav Dohnálek. „Pro nemocnici odvedl kus práce. Odmítám ale různá nařčení, že jeho odvolání mělo politický nebo osobní podtext,“ tvrdí starosta.

V Boskovicích se objevily názory, že v posledních měsících byl zlikvidován dřívější úspěšný management a nové vedení nemocnice neposkytuje žádné záruky pro zaměstnance ani pro pacienty.

„Nový jednatel náměstky jmenoval bez výběrového řízení. Ti přitom ve zdravotnických zařízeních nikdy nepracovali,“ upozornila primářka radiologického oddělení Kamila Krausová s tím, že někteří zaměstnanci mají obavy, aby se nemocnice ekonomicky nezhroutila, jako to bylo před několika lety, kdy se její nájemce dostal do konkurzu.

Nový ředitel má však podle starosty právo pracovat s lidmi, které si sám vybere. „Personální změny jsou v jeho kompetenci. Je normální, že se obklopí týmem, se kterým chce řídit nemocnici a jemuž věří.“

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?