Nemocnice: mají podmínky

19. 9. 2014 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Ano, Jihomoravský kraj je připravený k jednání o přímém převzetí provozu městské nemocnice v Hustopečích. Břeclavskému deníku to řekl krajský radní pro zdravotnictví Marek Šlapal. Pomyslný míček tak byl na straně hustopečských zastupitelů.


Ti jednali do večerních hodin, aby se domluvili na podmínkách, za jakých kraji nemocnice svěří. A dohodli se. „Čekáme na to, až Hustopeče řeknou, co chtějí s nemocnicí dělat. To bude výchozí bod. Potřebujeme ale stanovisko hustopečského zastupitelstva,“ sdělil Šlapal včera odpoledne.

Pracovní skupina

Verdikt posvěcený zastupiteli by měl dostat na stůl dnes. „Pan hejtman se podle krajské zastupitelky Ludmily Živné (členka také hustopečského zastupitelstva – pozn. red.) zmínil, že by z počátku byl lepší pronájem, než případné majetkové převody. To by neměl být problém,“ uvedl starosta Hustopečí Luboš Kuchynka poté, co zasedání skončilo.

Hustopečští představitelé stanovili několik podmínek. Je mezi nimi například zachování stejného rozsahu zdravotnické péče nebo převzetí veškerých obchodních a provozních závazků. „Vyjednávací postup povede za naši stranu ustanovená pracovní skupina, která připravovala materiály i dosud. Jde o sedm lidí včetně mě. Mandát skupiny zruší až nové zastupitelstvo,“ doplnil Kuchynka.

Hustopečští řeší budoucnost nemocnice již několik měsíců. Po včerejším jednání jsou vyřešení situace zatím nejblíže.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?