Nemocnice Na Bulovce kontroluje souběhy praxí svých lékařů

10. 11. 2011 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce
Ředitel Fakultní nemocnice Na Bulovce Petr Zajíc včera nařídil kontrolu jiné výdělečné činnosti lékařů. Dosud platilo pravidlo, že k dalším pracovním úvazkům, které lékaři vykonávají mimo nemocnici, byl vždy potřeba písemný souhlas ředitel nemocnice. Statistiky Všeobecné zdravotní pojišťovny a personálního oddělení nemocnice se však v tomto ohledu výrazně liší.


„Není možné, aby se vedení nemocnice dozvídalo z médií, že na Bulovce má 87 lékařů jinou výdělečnou činnost, zatímco naše vlastní statistiky hovoří pouze o 33 lékařích. To je nepřípustné a proto jsme přistoupili k okamžité kontrole dalších úvazků lékařů,“ sdělil ředitel Nemocnice Na Bulovce Petr Zajíc.

Na základě nesrovnalostí v uváděných počtech vedlejších lékařských úvazků a z důvodu aktualizace evidence ředitel Zajíc všechny vedlejší úvazky zrušil s platností k 30. listopadu s tím, že každý, kdo bude chtít vykonávat jinou výdělečnou činnost, která je shodná s předmětem činnosti zaměstnavatele, kterým je Fakultní nemocnice Na Bulovce, bude si moci o souhlas požádat znovu do termínu 14. listopadu. U těch, kteří dosud své vedlejší úvazky přiznávali, nevidí ředitel žádné problémy k jejich opětovnému schválení.

„Omlouvám se všem spolupracovníkům, kteří se chovali korektně a své vedlejší úvazky dosud přiznávali, že kvůli této drobné byrokratické obstrukci budou muset znovu o něj žádat. Věřím, že mě chápou, protože nevidím jiný způsob, jak situaci narovnat,“ dodal ředitel Zajíc.

Lékaři, kteří nejsou v nemocničních statistikách uvedeni s jinou výdělečnou činností vyplní čestné prohlášení, kde svým podpisem potvrdí, že jinou výdělečnou činnost shodnou s předmětem činnosti svého zaměstnavatele nevykonávají.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?