Nemocnice Nymburk začala s postupnou opravou několika oddělení

9. 7. 2014 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
V Nymburské nemocnici začala rekonstrukce několika oddělení. Jako první se opravuje interní oddělení, dokončeno by mělo být v září. Potom bude následovat rekonstrukce bývalého gynekologického oddělení, ve kterém vznikne oddělení následné péče.


Začíná také projektová příprava nového oddělení následné intenzivní péče, které bude provozovat externí společnost. Na tiskové konferenci nemocnice to řekl mluvčí nemocnice Lukáš Gibiec.

Rekonstrukce interny v nymburské nemocnici pokračuje za plného provozu, některé části jsou ale dočasně přesunuty do pavilonu bývalého dětského oddělení. „Po skončení rekonstrukce interního oddělení se začne s úpravou prostor bývalé gynekologie, kam budou následně umístěna lůžka LDN,“ uvedla ředitelka nemocnice Alice Opočenská. Při rekonstrukci stavebníci postaví také dva nové výtahy a pavilony dostanou nové vybavení, náklady se budou pohybovat kolem osmi milionů korun.

V prostorách bývalého dětského oddělení už podle Opočenské začíná projektová příprava pro nové oddělení následné intenzivní péče. Nemocnice uzavřela smlouvu s externí firmou, která si oddělení v nemocnici pronajme a opraví za přibližně 20 milionů korun. Poté bude nemocnici platit roční nájemné tři miliony korun. Bývalé dětské oddělení je už šest let prázdné a chátrá. V novém oddělení by mělo být 15 lůžek následné intenzivní péče a deset lůžek dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče. Sloužit bude například lidem, kteří potřebují podporu pro selhávající orgány nebo rehabilitaci. Rekonstrukce těchto prostor by měla trvat maximálně jeden rok.

Nemocnice počítá v roce 2015 také se zřízením urgentního centrálního příjmu nebo takzvané jednodenní medicíny u operačních oborů. Ta má zajistit ambulantní operační zákroky, po kterých pacienti nemocnici opustí do 24 hodin od operace.

Zřizovatelem a provozovatelem nemocnice je od května 2011 město Nymburk. Zaměstnává asi 340 zaměstnanců, počet nemocničních výkonů v nemocnici každoročně roste. Nymburská nemocnice dosáhla v loňském roce vyrovnaného hospodářského výsledku. Výše nákladů i výnosů byla zhruba 195 milionů korun a proti roku 2012 nemocnice snížila výdaje o 3,5 milionu korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?