Nemocnice Pardubického kraje zeštíhlila management

6. 3. 2017 8:25
přidejte názor
Autor: Redakce
Dva nové ředitele bude mít od příštího měsíce Nemocnice Pardubického kraje (NPK). Dojde tím k zeštíhlení managementu. Dosud mělo všech pět nemocnic zapojených do holdingu svého ředitele, nově budou pouze dva, jeden pro Pardubickou a Chrudimskou nemocnici a jeden pro Litomyšlskou, Svitavskou a Orlickoústeckou nemocnici.


Pardubice a Chrudim povede bývalá primátorka Pardubic MUDr. Štěpánka Fraňková. Hodlá mimo jiné usilovat o rozšíření Pardubické nemocnice o další specializovaná pracoviště a o vybudování centra laparoskopické chirurgie v Chrudimi. „Jsem přesvědčena, že v první řadě je třeba využít důvěry, kterou zaměstnanci mají ke svým přímým nadřízeným. Je nutné je daleko intenzivněji zapojit do fungování nemocnic a hledat s nimi nová řešení,“ říká Štěpánka Fraňková.

Ústí nad Orlicí, Svitavy a Litomyšl bude řídit bývalý ministr zdravotnictví MUDr. Tomáš Julínek, MBA. Jedním z jeho cílů je optimalizovat náklady a centralizovat drahé provozy, u nichž je potřeba počítat s většími investicemi a vyššími nároky na počet personálu. „Chci nastolit prostředí, které umožní co nejlepší spolupráci lékařů a zdravotníků všech tří nemocnic,“ uvedl dále Tomáš Julínek.

„Jsem rád, že výběrová komise dospěla k jasnému závěru a tým vedení NPK je kompletní. Věřím, že v paní doktorce Fraňkové a panu doktorovi Julínkovi dostanou nemocnice zkušené manažery. Jejich výhodou je, že pocházejí ze zdravotnictví a důkladně tento resort znají,“ zdůrazňuje Ladislav Valtr, radní Pardubického kraje zodpovědný za zdravotnictví. Hlavním cílem zeštíhlení managementu nebyla úspora, ale lepší řízení daných zařízení vzhledem k nové strategii, která by měla zlepšit jejich spolupráci při poskytování zdravotní péče.

„Před novými řediteli je spousta práce, záhy se s nimi setkáme, abychom si upřesnili jednotlivé úkoly, věřím, že vybraní kandidáti budou posilou pro tým Nemocnice Pardubického kraje. Očekávám, že se s plnou vervou pustí do práce na nové strategii tak, aby i budoucnu byla zajištěna kvalitní a dostupná zdravotní péče v celém regionu,“ dodává generální ředitel NPK Tomáš Gottvald.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?