Nemocnice v Jindřichově Hradci má nový urgentní příjem

17. 4. 2013 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Nový urgentní příjem pro pacienty, které přiveze záchranná služba, má jindřichohradecká nemocnice. Jde o první zařízení tohoto druhu v Jihočeském kraji.


Urgentní příjem, který vznikl při modernizaci anesteziologicko-resuscitačního oddělení (ARO), zvýší šanci na přežití pacientů, řekl ČTK ředitel jihočeské záchranné služby Marek Slabý.

„Pevně věříme, že v budoucnosti bude urgentní příjem fungovat ve všech nemocnicích,“ uvedl Slabý. Podle něj takové pracoviště znamená výraznou časovou úsporu i pro samotné záchranáře. Těm se totiž doposud někdy stává, že jednotlivá oddělení si pacienta, kterého sanitka do nemocnice přiveze, mezi sebou předávají. „My pak s tím člověkem jezdíme od jednoho pavilonu k druhému a překládáme ho z nosítek na nosítka, protože jej vzhledem k různým okolnostem nikdo nechce přijmout. To všechno zřízením urgentního příjmu odpadne,“ řekl Slabý.

Úpravy ARO v Jindřichově Hradci stály 2,7 milionu korun. Cílem investice je zajistit pacientovi v kritickém stavu co nejrychlejší cestu k rukám specialisty příslušného oboru. „Toto místo představuje styčný bod mezi urgentní medicínou poskytovanou v terénu týmy Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje a zdravotním personálem naší nemocnice,“ řekl předseda představenstva Nemocnice Jindřichův Hradec Miroslav Janovský.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?