Nemocnice v Novém Městě n. M. bude mít nový dětský pavilon

9. 3. 2016 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Technicky nevyhovující a zastaralý pavilon dětského oddělení nemocnice v Novém Městě na Moravě čeká demolice. Do konce roku 2018 by měl v nemocnici vzniknout moderní dětský pavilon. Na letošek je naplánována projekční a inženýrská příprava a vydání stavebního povolení.


Demolici a zahájení stavby lze očekávat začátkem roku 2017. Novinářům to řekl náměstek hejtmana Vladimír Novotný (ČSSD).

Kraj Vysočina jako zřizovatel nemocnice už dříve plánoval rekonstrukci dětského pavilonu. „Při přípravě projektu byly zjištěny statické vady některých příček a poškození konstrukcí zatékáním do objektu. V havarijním stavu je také hydroizolace budovy,“ uvedl náměstek. Nakonec se podle něj ukázalo, že rekonstrukce by byla přibližně stejně drahá jako stavba nové budovy.

Náklady by měly dosáhnout přibližně 70 milionů korun. Peníze bude podle Novotného nutné nárokovat při sestavování rozpočtu kraje na léta 2017 a 2018. Nová budova dětského pavilonu by měla zajistit vyhovující prostory pro poskytování zdravotní péče bez provozních a technických kompromisů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?