Nemocnice v Písku ukazuje cestu jak fungovat bez dluhů

11. 9. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
"Vaši nemocnici jsem navštívil na základě doporučení poslance Toma Zajíčka, který ji prezentoval jako jeden ze vzorových produktů českého zdravotnictví. Je to totiž jedna z mála nemocnic v republice, která hospodaří s vyrovnaným rozpočtem, s ohledem na kapacitu lůžek prodělala významnou redukci, a přesto poskytuje velmi kvalitní zdravotní péči...


Písek - Jak jsem při dnešní krátké návštěvě zjistil, myslím, že je to především zásluhou racionálního přístupu ze strany vedení nemocnice, i když jeho činnost je vážně komplikována zásahem nového zákoníku práce, který byl přijat sociální demokracií, Čtyřkoalicí a KSČM. Ten totiž oproti komunistickému zákoníku práce, který přikazoval pracovat, práci zakazuje,“ uvedl včera dopoledne při návštěvě Písku místopředseda Poslanecké sněmovny ČR Ivan Langer.

Limitování přesčasové práce totiž zvyšuje mzdové náklady v písecké nemocnici o čtyřiadvacet miliónů korun ročně. Jak ale uvedl ředitel nemocnice Petr Pumpr, zvýšení nákladů na mzdy není způsobeno jen zákoníkem práce, ale také novými mzdovými tarify.

„Je dobře, že jsem píseckou nemocnici navštívil, protože jsem si ověřil fakt, že je možné a reálné provozovat fungující zdravotnické zařízení, které neprodukuje jen dluhy a přitom jsou s ním pacienti spokojeni,“ dodal Ivan Langer.

hb, Českobudějovické listy, 11.9.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?