Nemocnice Zlínského kraje byly na konci prosince v zisku 102 milionů korun

6. 2. 2018 7:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice zřizované Zlínským krajem byly na konci loňského roku podle předběžných výsledků v zisku 101,6 milionu korun.


Nejlepší výsledek měla Uherskohradišťská nemocnice, která měla zisk 47,4 milionu korun, řekl včera na zasedání krajského zastupitelstva hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL). Předloni čtyři krajské nemocnice hospodařily se ziskem 81,1 milionu korun.

Krajská nemocnice T. Bati (KNTB) ve Zlíně na konci loňského roku vykázala zisk 12,5 milionu korun, předloni byla ve ztrátě 8,4 milionu korun. Kroměřížská nemocnice byla na konci prosince v zisku 32,6 milionu korun, o rok dříve to bylo 11,9 milionu korun. Vsetínská nemocnice byla k 31. prosinci v zisku 9,1 milionu korun, v roce 2016 to bylo 12,8 milionu korun. Uherskohradišťská nemocnice byla předloni v zisku 64,8 milionu korun.

Krajská rada loni v únoru odvolala předsedu představenstva KNTB Pavla Calábka, důvodem bylo také špatné hospodaření nemocnice. Krajské nemocnice nově vede společné představenstvo v čele s Radomírem Maráčkem, který byl dříve ředitelem lázní Karlova Studánka.

„Ukázalo se, že všechny nemocnice se dokázaly poprat s novým vedením, nové vedení dokázalo správně uchopit celý systém ekonomiky nemocnic, i Baťova nemocnice má dnes zisk přes 12 milionů korun,“ řekl Čunek, podle kterého by výsledky mohly být v příštích letech ještě lepší.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?