Nemocnice Zlínského kraje rozšiřují wi-fi, pacienti to žádají

4. 3. 2014 7:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice ve Zlínském kraji rozšiřují ve svých budovách pokrytí bezdrátovou wi-fi sítí. Pacienti si to žádají, chtějí mít připojení k internetu, řekli ČTK zástupci nemocnic. Jako jediná z krajských nemocnic pacientům zatím nenabízí bezdrátové připojení k internetu nemocnice v Kroměříži.


„Na většině oddělení wi-fi signál je. Nepokryje sice všechny pokoje v objektu, ale sestry se snaží dávat pacienty, kteří to potřebují, do pokojů, kde signál je,“ řekl ČTK vedoucí odboru informačních technologií uherskohradišťské nemocnice Michal Hájek. Wi-fi signál je také v některých ambulancích v nemocničním areálu.

Internet by měl být v nemocnici volně přístupný i v novém centrálním pavilonu, který bude dokončený v dubnu, pacientům by měl začít sloužit na podzim. „Tam by měl být signál pokrytý všude. Ještě řešíme, aby byl k dispozici nejen pacientům, ale taky odděleně lékařům,“ podotkl Hájek.

Ve zlínské krajské nemocnici je signálem nyní částečně pokryta budova gynekologie, porodnice a hematologicko-transfuzního oddělení. „Mohou se zde připojit pacienti i návštěvy, wi-fi je veřejné,“ řekla ČTK mluvčí nemocnice Karla Havlíková.

Podle ní musí nemocnice nejdřív modernizovat stávající technologie pevných rozvodů, poté bude pokračovat v rozšiřování wi-fi. „Bezdrátová komunikace v počítačových sítích je stále více využívána jak pro profesionální potřeby, tedy i v medicíně, tak pro osobní účely, proto zájem o tuto technologii stále stoupá. Náklady v této oblasti jsou nemocnicí předpokládány ve statisících,“ uvedla Havlíková.

Ve vsetínské nemocnici se je možné k internetu připojit díky wi-fi na nadstandardních pokojích. „Přijali jsme ale rozhodnutí postupně pokrýt signálem s volným přístupem většinu lůžkových oddělení. Realizaci zahájíme ještě letos. Pacienti se zajímají o tuto službu a chceme jim v tomto ohledu vyjít vstříc,“ uvedla mluvčí nemocnice Lenka Plačková.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?