Nemocnici Přerov kvůli agresivním pacientům hlídá ochranka

24. 9. 2015 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Přerovskou nemocnici kvůli agresivním opilým pacientům i nevítaným návštěvám začali večer a v noci hlídat pracovníci bezpečnostní služby. Zvýšení bezpečnosti požadoval zdravotnický personál, řekla ČTK mluvčí Nemocnice Přerov Radka Miloševská.


„Stává se, že hospitalizujeme podnapilé osoby, které se zranily například při potyčce. Nebo se k nám dostávají s různými úrazy lidé pod vlivem návykových látek. Někdy se do nemocnice na návštěvu pacienta snaží dostat skupiny příbuzných v pozdních hodinách, ruší nebo dokonce i ohrožují personál,“ uvedla hlavní sestra Nemocnice Přerov Zuzana Krčková.

Pracovníci bezpečnostní agentury nyní vyráží na pravidelné obchůzky rizikových míst, jako je ambulance s nepřetržitým provozem či přízemní prostory dětského a gynekologického oddělení. „Jejich úkolem je dohlížet v nočních hodinách na bezpečný a klidný provoz nemocnice, a to vždy od pátku do neděle a ve sváteční dny,“ dodala Miloševská.

Důvodem k zásahu ochranky mohou být nejen osoby, které vnikly do areálu neoprávněně, ale také agresivní pacienti. „Nevítané návštěvníky služba zadrží a vyvede. V závažnějších případech je předá policii,“ uvedla Miloševská.

U agresivních pacientů mají bezpečnostní pracovníci za úkol pomoci ošetřovatelům člověka zklidnit a zajistit, aby nikoho nenapadala či nezpůsobila škodu na majetku nemocnice. Naposledy asistovali u silně podnapilého pacienta, který skončil na chirurgické ambulanci.

Personál je s novinkou spokojený. „První dojmy sester z nočních služeb jsou pozitivní. Říkají, že s pocitem, že jim někdo kryje záda, se jim mnohem lépe pracuje,“ komentovala spolupráci s bezpečnostní službou staniční sestra chirurgické ambulance Nemocnice Přerov Marta Sivcová.

Přerov sužuje vysoká nezaměstnanost a má problémy se sociálně vyloučenými lokalitami. V Přerově fungují zhruba dvě desítky ubytoven. V zařízeních je ubytováno přes 600 lidí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?