Nemocniční doktory prošetří Česká lékařská komora

9. 2. 2005 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
V prosinci loňského roku byly mostecké Policii ČR podány tři trestní oznámení na Nemocnici Most v souvislosti s odmítnutím vyšetření klientů Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra. Deníky Bohemia v sobotu informovaly, že tato oznámení policie odložila, jelikož nejde o podezření z trestného činu...


Most -

Včera mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková uvedla, že věc byla odevzdána ke kárnému projednání České lékařské komoře (ČLK).

„Mohlo dojít k porušení interních zdravotních a lékařských předpisů a etickému pochybení ze strany zaměstnanců mostecké nemocnice,“ zdůvodnila Světláková.

Nemocnice vítá, že kromě policie záležitost posoudí i ČLK. „Předpokládám, že k pochybení nedošlo,“ dodal k tomu Petr Hossner, náměstek pro zdravotní péči Nemocnice Most.

ČLK je nezávislé profesní sdružení, všichni lékaři jsou jeho členy povinně ze zákona.

„Stížností se budeme zabývat, pokud není anonymní a směřuje na konkrétní lékaře. Budou se pochopitelně vyjadřovat znalci. Potrvá to možná i řadu měsíců,“ sdělil Pavel Kubíček, tiskový mluvčí ČLK, podle něhož je z uvedeného důvodu předčasné odhadovat výsledek šetření disciplinárních orgánů ČLK.

„Za tuto zprávu jsem ráda, ale je mi jasné, že se to nakonec může táhnout i léta,“ reagovala Jaroslava Topičová, dcera zemřelého Jaroslava Topiče, jemuž údajně nebyla péče poskytnuta, jelikož nebyla akutní.

Nemocnice koncem roku ošetřovala klienty Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra jen v neodkladných případech.

Důvodem byly vyčerpané finanční prostředky poskytnuté pojišťovnou na rok 2004. Topič byl jedním z pacientů, jimž bylo vyšetření přeloženo na leden. Jeho dcera a dva další pacienti podali na nemocnici trestní oznámení.

Deník Mostecka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?