Nemocniční lékárny ve Zlínském kraji budou o svátcích otevřené

20. 12. 2016 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Kvůli novému zákonu budou poprvé uzavřené lékárny v obchodních centrech. Zavřeno budou mít rovněž malé soukromé lékárny.


„V lékárně Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně budou ve dnech 24. až 26. prosince sloužit dva zaměstnanci lékárny místo jednoho. Předzásobujeme se hlavně antibiotiky a léky proti nachlazení,“ řekla mluvčí nemocnice Karla Havlíková. Lékárna bude v těchto dnech pro veřejnost otevřena od 08:00 do 20:00. „Z důvodu inventury bude ve dnech 28. až 31. 12. pro veřejnost uzavřena lékárna v přední části areálu a také výdejna léků v budově ředitelství nemocnice,“ uvedla mluvčí. Od 1. ledna bude již lékárna opět otevřena.

Na větší nápor klientů se chystá také lékárna v Uherskohradišťské nemocnici, která sídlí v centrálním objektu chirurgických oborů. „Vzhledem k tomu, že se musí zabezpečit během svátků lékově chod celé nemocnice, což už znamená nadnormativní zásoby, týká se to stejně i lékárny. Takže zásoby jsou větší než obvykle. O svátcích, kdy máme otevřeno jako jediní, je ten nápor docela velký. Ale jsme na to nachystaní a lékárníci jsou na to i zvyklí,“ uvedl vedoucí lékárník Marcel Pandadis. Lékárna bude mít otevřeno 25. i 26. prosince od 09:00 do 15:00, od 30. prosince do 1. ledna však bude mít zavřeno.

Na první a druhý vánoční svátek i na Nový rok bude otevřena také lékárna na vsetínské poliklinice. „Lékárna DUO Vsetínské nemocnice tak v době uzavření supermarketů vychází vstříc pacientům, kteří by jinak museli ve svátečních dnech cestovat kvůli lékům až do Zlína. Ve sváteční dny bude pohotovostní okénko lékárny v poliklinice otevřeno od 08:00 do 14:00,“ uvedla mluvčí nemocnice Lenka Plačková.

Lékárny Kroměřížské nemocnice budou o svátečních dnech zavřené. „V případě nutnosti, kdy by mělo u pacienta dojít k prodlení s užitím léku, například antibiotik, budou těmito vybaveni na dobu nezbytně nutnou. Pomůže jim případně ošetřující personál,“ uvedla mluvčí nemocnice Veronika Klímová.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?