Nová zdravotní pojišťovna na obzoru

1. 9. 2008 7:39
přidejte názor
Autor: Redakce
K současným deseti zdravotním pojišťovnám pravděpodobně brzy přibude další. Česká pojišťovna (ČP) požádala ministerstvo zdravotnictví o licenci na provozování zdravotní pojišťovny. "Vznik Zdravotní pojišťovny ČP považujeme za logický krok a dobrou zprávu pro naše klienty, kterým se tak otevírá možnost lepšího provázání služeb," oznámil generální ředitel společnosti Ivan Vodička...


Konkurenční výhodou České pojišťovny může být široká síť obchodních míst a patnáctiletá zkušenost s komerčním pojištěním. Jako první například začala dceřiná společnost ČP Zdraví nabízet pojištění povinného poplatku za hospitalizaci, které si během půl roku sjednalo více než 60 tisíc lidí.

„Jsme si vědomi toho, že půjde o běh na velmi dlouhou trať, a věříme, že pokud se budou moci zdravotní pojišťovny více odlišovat ve své nabídce, klientům ČP se pak otevřou nové možnosti, vyplývající z našeho velkého produktového portfolia,“ říká Vodička.

Po několika letech, kdy počet zdravotních pojišťoven stagnoval, je ČP druhou pojišťovnou, která požádala ministerstvo o licenci. Loni v prosinci ji získala soukromá pojišťovna Agel podnikatele Tomáše Chrenka. Pojišťovna se z počátku potýkala s nedostatkem klientů a hrozilo, že na konci tohoto roku nedosáhne povinných 50 tisíc klientů. Za poslední dobu se však jejich počet prudce navýšil a dnes má Agel už kolem osmnácti tisíc pojištěnců. Odborníci se shodují, že jsou v současné době pro podobnou investici ideální podmínky.

Zdravotnictvím protékají miliardy, pojišťovny hospodaří s přebytky a pacienti další konkurenci vítají. Mají možnost vybrat si pojišťovnu, která jim nabídne více lepších služeb.

EURO

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?