Nové plicní oddělení karlovarské nemocnice přijde na 70 milionů

26. 10. 2015 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Karlovarský kraj postaví v karlovarské nemocnici nástavbu plicního oddělení za 70 milionů korun. Stavba je součástí rekonstrukce nemocnice, do které kraj v posledních letech investoval stovky milionů korun, sdělil ČTK náměstek hejtmana Jakub Pánik (ČSSD). Poprvé na stavbu přispěje i město Karlovy Vary.


„Stavbu bychom chtěli zahájit na jaře příštího roku, potrvá zhruba osm měsíců. Zvýší se standard poskytované péče na plicním oddělení a očekáváme úspory v nákladech na energie. Pavilon C, nyní s vizáží starého paneláku, dostane spolu s novým pátým podlažím zároveň moderní fasádu, zateplení a opraveny budou jeho balkony,“ uvedl Pánik.

Nové plicní oddělení s kapacitou 20 lůžek v nových prostorách bude mít moderní pokoje pro dva až tři pacienty, malý zákrokový sál a ambulantní blok. V léčebném traktu se počítá i s prostorem pro spirometrii a inhalaci. V novém podlaží bude zázemí pro personál a tři inspekční pokoje.

Na financování se kromě Karlovarského kraje a města bude podílet i účelová dotace 39 milionů korun od ministerstva zdravotnictví. Karlovy Vary zatím vyčlenily pro stavbu v nemocnici pět milionů korun. O dalších deset požádá kraj město v příštím roce.

Plicní oddělení nyní sídlí v nevyhovujícím pavilonu z roku 1896, který je v havarijním stavu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?