Nové sídlo pražské záchranky v Troji se otevře na konci roku 2019

22. 2. 2016 8:26
přidejte názor
Autor: Redakce
Nové sídlo pražské záchranné služby v Troji začne ve zkušebním provozu sloužit na konci roku 2019. V rozhovoru s ČTK to řekl radní pro zdravotnictví Radek Lacko (ANO). Stavební povolení by měl projekt získat v srpnu letošního roku.


Příští rok vybere vedení města firmu, která na konci roku začne sídlo pro záchranáře stavět. Vyplývá to z harmonogramu prací, který má ČTK k dispozici. Dlouho odkládaná stavba vyjde na více než 400 milionů korun.

Pražští záchranáři nyní vlastní budovu nemají a působí v pronajatém a podle nich nevyhovujícím domě v Korunní ulici. Výstavba sídla u výjezdu z tunelu Blanka měla začít už v roce 2013. Následovalo ale několik odkladů. Situaci navíc komplikuje místní radnice v Troji, která s podobou budovy nesouhlasí. Podala na magistrát žalobu.

Podle místostarosty z Troji Tomáše Drdáckého by záchranka měla mít sídlo jinde. Radnici nestačí ani, to že magistrát nechal vloni projekt přepracovat, budova se tak zmenšila. Navíc odpadl plán vystavět heliport, který radnice kritizovala.

Podle ředitele záchranné služby Petra Koloucha by Troja se záchrankou získala mimo jiné lékárnu nebo ordinaci praktického lékaře. Umístění sídla by podle něj bylo ideální. „Na výjezdu z tunelu Blanka nebude rušit místní obyvatele, tato poloha navíc zvýší akceschopnost posádek a zrychlí dojezdy sanitek,“ uvedl.

Praha kvůli plánované stavbě vykoupila pozemky, poslední předloni za skoro deset milionů korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?