Novým ředitelem IKEM je Jan Malý

17. 7. 2007 14:50
přidejte názor
Autor: Redakce
Ministr zdravotnictví Tomáš Julínek jmenoval nového ředitele Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM). Stal se jím dosavadní zástupce ředitele institutu Jan Malý. ČTK to sdělil sám Malý. V pondělí na funkci ředitele z osobních důvodů rezignoval Štefan Vítko...


Ministr zdravotnictví Tomáš Julínek jmenoval nového ředitele Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM). Stal se jím dosavadní zástupce ředitele institutu Jan Malý. ČTK to sdělil sám Malý.

V pondělí na funkci ředitele rezignoval Štefan Vítko. Podle mluvčí zdravotnického zařízení Lubomíry Černé odstoupil z osobních důvodů.

Vítko řídil IKEM od března 2006, kdy od tehdejšího ministra zdravotnictví Davida Ratha dostal za úkol provést kontrolu hospodaření institutu a zahájit vyjednávání o spolupráci s některým ze špičkových světových pracovišť, která se zaměřují na klinický výzkum.

IKEM se zabývá transplantací orgánů a nemocemi srdce. Je předním českým medicínským a výzkumným pracovištěm. Jde o příspěvkovou organizaci přímo řízenou ministerstvem zdravotnictví. Institut vznikl v roce 1971 sloučením šesti výzkumných ústavů v areálu Thomayerovy nemocnice.

Nyní se skládá ze tří center - Kardiocentra, Transplantcentra a Centra diabetologie. Výzkumnou činnost hradí pomocí českých i zahraničních grantů.

Část zdrojů získává také poskytováním služeb jiným organizacím, zejména farmaceutickým firmám, s nimiž spolupracuje na vývoji léků.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?