Novým ředitelem Klaudiánovy nemocnice se stal Jiří Med

2. 5. 2012 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Novým ředitelem mladoboleslavské Klaudiánovy nemocnice se stal Jiří Med. Ve funkci vystřídal Ladislava Horáka. Ten funkci opustil ze zdravotních důvodů i kvůli pochybením, které prokázal externí audit.


Nového ředitele pověřila dočasným vedením nemocnice středočeská krajská rada, informovala dnes mluvčí nemocnice Kamila Hamáčková.

Několikaměsíční externí audit hospodaření zadal kraj koncem loňského roku. Důvodem byl údajně fakt, že z nemocnice přicházely rozporuplné informace o jejím hospodářském stavu. Podle auditorů činila ztráta nemocnice asi 16 milionů korun. I v předchozích letech, kromě roku 2010, byla nemocnice v podobné ztrátě. S Horákem ve funkci skončila i jeho ekonomická náměstkyně Jaroslava Zemanová.

Nový ředitel Jiří Med dříve působil jako primář Léčebny dlouhodobě nemocných ve Vojkově u Říčan i v manažerských pozicích v resortu ministerstva obrany. „Za svůj hlavní úkol nyní považuje stabilizaci situace v nemocnici tak, aby nedošlo k narušení jejího chodu, aby nebyla ovlivněna velmi dobrá kvalita péče a aby nemocnice hospodařila s vyrovnaným výsledkem,“ uvedla mluvčí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?