Nymburk do poloviny roku opraví dvě oddělení nemocnice

30. 1. 2014 8:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Nymburská nemocnice přibližně v polovině února vypíše výběrové řízení na dodavatele, který opraví interní oddělení. Zároveň nechá zrekonstruovat bývalé gynekologické oddělení, ve kterém vznikne oddělení následné péče. Přestavba by měla být dokončena do poloviny roku, řekl ČTK místostarosta Zdeněk Vocásek (ODS). Všechny práce zaplatí město, náklady včetně nového vybavení budou činit téměř deset milionů korun.


„Předpokládá se celková rekonstrukce interního oddělení a bývalého gynekologického oddělení, které se přemění na následnou péči,“ řekl Vocásek. Při rekonstrukci se podle něj postaví také dva nové výtahy a pavilony dostanou nové vybavení. Opravy začnou na nevyužívaném gynekologickém oddělení, kam se poté na čas přesune interna, aby mohla být také zrekonstruována. „Následně se provede rekonstrukce stávající interny. Když se to dokončí, vrátí se zpět na své místo,“ dodal Vocásek. Zprovoznění nových pavilonů odhaduje místostarosta už v tomto pololetí.

Nymburská nemocnice nyní pracuje také na zprovoznění nového radiodiagnostického oddělení za téměř 26 milionů korun. Zařízení včetně nového CT nahradí stará, pacientům by měla nabídnout kvalitnější diagnostiku. Podle mluvčího nemocnice Lukáše Gibiece by měly být nové přístroje uvedeny do provozu během února.

V plánech nymburské nemocnice je také zřízení nového oddělení pro intenzivní péči, které by mělo vzniknout v bývalém dětském pavilonu. Pro tento účel si ho chce pronajmout zájemce, jehož název zatím město neprozradilo. Pokud se město s novým nájemcem dohodne, sám oddělení opraví za zhruba 20 milionů korun a bude nemocnici platit roční nájemné tři miliony korun.

Zřizovatelem a provozovatelem nemocnice je od května 2011 město Nymburk.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?