O traumatologii bez úrazové nemocnice

10. 12. 2007 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce
Dotčeni se cítí traumatologové z brněnské Úrazové nemocnice. Nebyli pozváni na konferenci Traumatologická péče v Jihomoravském kraji a její reorganizace, kterou pořádá v pondělí Fakultní nemocnice Brno...


(FNB).

„Z naší nemocnice bude přednášet jen pověřený ředitel docent Petr Svoboda, který je ale internista, nikoli traumatolog,“ řekl Právu bývalý ředitel úrazovky profesor Miloš Janeček. Zrušení traumatologie před časem oznámil ministr zdravotnictví Tomáš Julínek (ODS).

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Úrazovka už leží v parlamentu. ČSSD navrhuje převod na město
Úrazovka: Julínek přesvědčuje zelené
Úrazovou nemocnici může městu "předat" zákon

„Skutečnost, že jsme nebyli pozváni, bereme jako úmyslné opomenutí, aby se dalo veřejnosti najevo, že se s Úrazovou nemocnicí už nepočítá,“ dodal Janeček a poznamenal, že tím on i jeho spolupracovníci nijak nesnižují význam svých kolegů ve FNB.

Konference se lidé z úrazovky zúčastní, ale jen jako členové auditoria. Další lékař z úrazovky, jenž nechtěl být jmenován, připomněl, že Úrazová nemocnice v Brně je stále ještě jediným traumacentrem pro Jihomoravský kraj a část Vysočiny.

Tisková mluvčí FNB Anna Nesvadbová odmítá verzi úmyslného opomenutí specialistů úrazovky.

Podle informací z kuloárů je o zbytku úrazovky již definitivně rozhodnuto - bude bez náhrady zrušena. Zbylý personál si bude muset hledat práci jinde.

Jan Trojan, Právo

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?