O vedení kyjovské nemocnice bude zřejmě jasno do konce června

12. 6. 2013 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) chce mít do konce června jasno o vedení kyjovské nemocnice. V jejím čele stojí Petr Svoboda, který je však současně už více než měsíc ředitelem nemocnice v Karlových Varech.


Během uplynulého období se nevyskytly žádné problémy a ještě nenazrál čas na změnu, řekl ČTK Svoboda. Hašek po něm chce během příštího týdne jasné vyjádření, ve které nemocnici zůstane.

„Snížil jsem si úvazek v kyjovské nemocnici na poloviční. Nic zásadního se v poslední době nezměnilo, rozejdnává se zateplení gynekologie. Pokud je potřeba udělat v době mé nepřítomnosti důležité rozhodnutí, musí jej schválit oba náměstci. Zatím se to stalo asi jednou,“ uvedl Svoboda. V nemocnici se změnil systém zastupování. Ředitel původně počítal s tím, že by mohl dvě nemocnice vést i několik měsíců.

Podle Haška je ale dlouhodobě nepřípustné, aby Svoboda vedl dvě nemocnice zároveň. „Příští týden se s ředitelem Svobodou sejdu a očekávám jasnou a jednoznačnou odpověď, zda dá přednost kyjovské nemocnici, nebo manažerské práci v Karlovarském kraji. Od toho se také odvinou další kroky týkající se výběrového řízení na ředitele nemocnice,“ řekl ČTK Hašek.

Do karlovarské nemocnice nastoupil Svoboda na místo ředitele 1. května. Zařízení řeší finanční problémy kvůli úhradové vyhlášce. Také do kyjovské nemocnice nastoupil Svoboda v době, kdy se potýkala s problémy. Od ledna 2012 nemocnice uhradila osmimilionový dluh minulého vedení, nakoupila nové přístroje a zrekonstruovala některá oddělení. „V každém případě platí, že pan Svoboda významně stabilizoval kyjovskou nemocnici,“ podotkl Hašek. V kyjovské nemocnici jsou nyní rozjednaná další výběrová řízení na opravy a zateplení některých budov.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?