Občané poslali Emmerové na její výzvu už 120 stížností

20. 9. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Ministryně zdravotnictví Milada Emmerová, která vyzvala občany, aby jí posílali oprávněné stížnosti, dostala během týdne 120 dopisů. Z nich bylo 48 závažných stížností a návrhů. Kritika zdravotnické etiky, zdravotních pojišťoven, léčebné péče a obecné připomínky byly obsahem 58 dopisů...


PRAHA -

Osm lidí si podle něj stěžovalo na léky a lékovou politiku, dva pisatelé byli nespokojeni s tím, že v důsledku rušení nemocnic musejí za lékaři dojíždět. Na ministryni se podle ministerstva obracejí nejen pacienti, ale i lékaři či lékárníci.

Emmerová se podle tiskového oddělení dopisy občanů podrobně zabývá a nenechá je bez odpovědi. Případně také vyzve k odpovědím konkrétní zdravotnická zařízení, která pisatelé kritizovali.

Některé ze stížností jí rovněž poslouží k dotváření koncepce českého zdravotnictví, kterou hodlá v říjnu předložit.

Ministryně vyzvala občany, aby jí své opodstatněné a faktické stížnosti a připomínky na stinné stránky českého zdravotnictví zasílali do 15. října.

Cílem takového dialogu mezi občany a ministryní má být změna daného stavu a odstraňování nedostatků.

Emmerová uvedla, že si jako lékařka uvědomuje, jak důležitá je spokojenost pacientů nejen s vlastní léčebnou péčí, ale také s chováním lékařů a středního zdravotnického personálu, s kvalitou prostředí zdravotnických zařízení i s úrovní stravování v nemocnicích.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?