Odborný časopis Zdravotnictví a medicína oznámí výsledky 1. ročníku soutěže Lékárník roku

28. 3. 2018 7:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Vydavatelství Mladá fronta, divize Medical Services a měsíčník Zdravotnictví a medicína vyhlásily 1. ročník soutěže Lékárník roku. Slavnostní předání ocenění proběhne 19. dubna 2018 v kostele sv. Anny – centru Pražská křižovatka. Záštitu nad soutěží převzali ministr zdravotnictví Adam Vojtěch a rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima. Slavnostní vyhlášení bude moderovat Libor Bouček.


Cílem soutěže je podpořit diskusi o aktuálním stavu vzdělávání v oboru farmacie a také o vlastnostech, schopnostech a dovednostech nutných k vykonávání profese lékárníka a farmaceutického asistenta. Široká veřejnost se může seznámit nejen samotnou odbornou profesi lékárníků, ale i nových trendů v dané problematice. „Stále významnější roli hraje samoléčba, a proto musí lékárník vědět, co v jejím rámci pacientovi doporučit. Lékárník totiž nejen vydává léčiva a další přípravky, ale poskytuje odborné poradenství,“ řekl Daniel Horák, ředitel společnosti Česká lékárna holding, která vlastní řetězec lékáren Dr.Max a předseda představenstva Asociace provozovatelů lékárenských sítí.

Hlasujte pro Lékárníka roku do 17. dubna 2018:

1. Lékárník/lékárnice veřejné lékárny

2. Farmaceutický asistent/asistentka

3. Celoživotní přínos v oboru farmacie

4. Můj lékárník/Moje lékárnice

(online hlasování veřejnosti).

Medailonky nominovaných naleznete zde: https://lekarnikroku.zdravi.euro.cz/finaliste/

Divize Medical Services se tak stává, vedle tradiční soutěže Sestra roku, vyhlašovatelem a organizátorem další prestižní akce pro odborníky a specialisty ve zdravotnictví.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?