Odborný časopis Zdravotnictví a medicína oznámil vítězku ceny za Celoživotní přínos v oboru farmacie

20. 4. 2018 7:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Vydavatelství Mladá fronta, divize Medical Services a měsíčník Zdravotnictví a medicína oznámily vítězku ceny za Celoživotní přínos v oboru farmacie v rámci 1. ročník soutěže Lékárník roku. Ocenění získala PharmDr. Ivana Lánová, vedoucí lékárnice v mladoboleslavské lékárně BENU.


Slavnostní předání ocenění proběhlo 19. dubna 2018 v kostele sv. Anny – centru Pražská křižovatka. Záštitu nad soutěží převzali ministr zdravotnictví Adam Vojtěch a rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima.

Cílem soutěže je podpořit diskusi o aktuálním stavu vzdělávání v oboru farmacie a také o vlastnostech, schopnostech a dovednostech nutných k vykonávání profese lékárníka a farmaceutického asistenta. V odborné porotě soutěže Lékárník roku zasedli Mgr. Martin Mátl, RNDr. Tomáš Votruba, CSc., MBA, PharmDr. Jana Doležalová, Mgr. Irena Storová, PharmDr. Martin Dočkal, Prof. MUDr. Petr Neužil, CSc, FESC. Slavnostní vyhlášení moderoval Libor Bouček.

Vedení společnosti BENU Česká republika dalo možnost Ivaně Lánové podílet se na vzdělávání jejích zaměstnanců, natočit pro ně edukační videa, vytvářet edukační materiály pro pacienty, přispívat do poraden různých lifestylových časopisů, připravit kreditované e-learningové kurzy v rámci celoživotního vzdělávání farmaceutů a také uspořádat a moderovat odborné sympozium pro farmaceuty. Profesní život Ivany Lánové naplňuje také přednášková činnost, a to nejen pro vystudované farmaceuty. Spolupracuje též s vysokými a vyššími odbornými školami, kde pro studenty pravidelně pořádá semináře a přednášky, které mají u studentů velký úspěch. Společností BENU byla nominována jako členka do odborné poroty studentské vědecké konference Cena děkana na Farmaceutické fakultě VFU Brno. Působí jako externí vyučující předmětu lékárenství na VOŠ v Ústí nad Labem.

Kompletní medailonek oceněné PharmDr. Ivany Lánové naleznete zde: https://lekarnikroku.zdravi.euro.cz/profile/pharmdr-ivana-lanova/

Divize Medical Services se tak stala, vedle tradiční soutěže Sestra roku, vyhlašovatelem a organizátorem další prestižní akce pro odborníky a specialisty ve zdravotnictví.

První ročník soutěže Lékárník roku proběhl za podpory generálního partnera společnosti Dr. Max a hlavního partnera společnosti BENU. Soutěž dále podpořili partneři Bé Há Securities, cestovní kancelář Adventura, Všeobecná zdravotní pojišťovna, společnost Cadenza, a Národní organizace pro ověřování léčiv – NOLL, Asociace velkodistributorů léčiv - AVEL.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?