Odcházejí další lékaři

21. 2. 2008 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Dvacet návštěvníků webových stránek Klatovského deníku se v anketě domnívá, že by ředitelka Klatovské nemocnice, a.s., Irina Riegelová měla být ze své funkce odvolána. Pouze jeden hlas je proti. Výsledky ankety jen potvrzují fakt, že situace na gynekologicko-porodnickém oddělení tamní nemocnice není veřejnosti lhostejná...


Veřejnost požaduje odvolání ředitelky Klatovské nemocnice, a.s., Riegelové

V úterý se situace zkomplikovala podáním dalších dvou výpovědí. „Ano, odcházím z nemocnice, stejně tak i další moje kolegyně,“ potvrdila v úterý ráno Deníku lékařka Lenka Tocháčková. „Hlavním důvodem mého rozhodnutí je neadekvátní personální situace, teprve až na druhém místě je finanční otázka,“ vysvětluje Tocháčková. Po uplynutí všech výpovědních lhůt by tak na oddělení zbyl pouze primář a jeden lékař. Vyjádření primáře se nám nepodařilo získat, protože operoval.

Ředitelka nemocnice Riegelová v úterý uvedla, že má k dispozici stále jen výpovědi od tří lékařů, o jiných neví. „Neustále vedeme jednání o vyřešení personální situace na oddělení,“ upřesnila Riegelová s tím, že se rovněž počítá se zvýšením platů lékařů a zdravotnického personálu. „Konkrétní částka či procento navýšení je předmětem kolektivní smlouvy, která začne platit až od 1. dubna,“ dodala ředitelka.

Variantu, že by ředitelka Riegelová mohla být kvůli vzniklé situaci odvolána, si vlastník nemocnice - Plzeňský kraj - prostřednictvím radního pro zdravotnictví a sociální věci Pavla Karpíška nepřipouští. „Pokud nezvládne odstranit problém, budeme věc řešit. Ale na konkrétní úvahy spojené s odvoláním to je předčasné,“ uvedl Karpíšek.

Do Klatovské nemocnice přijdou od března na výpomoc plzeňští lékaři, kteří zde v rámci svého volna několik hodin slíbili odsloužit.

Radmila Nagovská, Regionální deník

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?