Olomoucký kraj chce postavit základny pro záchranáře za 95 mil.Kč

18. 8. 2016 18:20
přidejte názor
Autor: Redakce
Čtyři výjezdové základny zdravotnické záchranné služby plánuje olomoucké hejtmanství postavit ve Šternberku a Uničově na Olomoucku, Zábřehu na Šumpersku a v Jeseníku, kde nyní mají záchranáři nevyhovující zázemí.


Náklady na stavbu základen jsou odhadovány na 95 milionů korun, přičemž většinu nákladů má pokrýt dotace z evropských fondů, sdělil dnes ČTK hejtmanův náměstek Michael Fischer (ČSSD).

„U všech čtyř základen jsou v současné době nevyhovující parkovací místa. Vozidla stojí venku a jsou vystavena všem klimatickým vlivům. Úplně chybí zázemí pro údržbu sanitek. Nedostačující jsou také prostory pro sociální zázemí zaměstnanců,“ uvedl Fischer.

Peníze na stavbu čtyř výjezdových základen chce kraj získat z Integrovaného regionálního operačního programu, ve kterém jsou na tyto účely dvě miliardy korun. Pokud hejtmanství s žádostí o dotaci z fondu uspěje a dostane i příspěvek ze státního rozpočtu, tak doplatí pouze zhruba deset milionů korun.

Projekt už je podle Fischera připraven a hejtmanství ho chce podat příští rok v srpnu. Stavba čtyř výjezdových základen je plánována od dubna 2018 do října 2020.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?