Olomoucký kraj dá 14 milionů na rekonstrukce v Nemocnici Přerov

10. 10. 2011 9:22
přidejte názor
Autor: Redakce
Olomoucký kraj poskytne 14 milionů korun na rekonstrukce v Nemocnici Přerov. Novou podobu získá ambulantní část pavilonu operačních oborů a úprav se dočká také přípravna radiofarmak na oddělení nukleární medicíny. Stavební práce mají začít v listopadu, řekl dnes ČTK mluvčí hejtmanství Ivo Heger.


„Chceme optimalizovat provoz celého prvního ambulantního podlaží budovy, kde se nacházejí oddělení ortopedie, urologie, chirurgie a oddělení ušní, nosní, krční,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Martin Tesařík.

Kraj v těchto prostorách například vymění dveře a nevyhovující okna. V urologické ambulantní části budou vytvořeny dvě ambulance a sesterna. Ortopedická ambulantní část bude mít dvě nové ambulance, sesternu, sádrovnu, místnost pro ultrazvuk, čekárnu pro pacienty, dětskou čekárnu se samostatným sociálním zařízením a sklad. Stavební práce se budou týkat mimo jiné i vstupu pro pacienty, recepce, schodišť a výtahů, sociálního zařízení pro pacienty či zázemí personálu. Dispozičních změn se dočká také přípravna radiofarmak, kde bude i klimatizace.

Rekonstrukce v pavilonu operačních oborů bude dokončena nejpozději do 15. dubna příštího roku. Stavební úpravy oddělení nukleární medicíny skončí ještě letos.

Zřizovatelem přerovské nemocnice je Olomoucký kraj. Spolu s nemocnicemi v Prostějově a Šternberku ji má v dlouhodobém pronájmu akciová společnost Středomoravská nemocniční, která je součástí holdingu Agel.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?