Opravený dětský pavilon do týdne ožije prvními pacienty

3. 4. 2011 8:03
přidejte názor
Autor: Redakce
Krnovská nemocnice v pátek v 10 hodin dopoledne slavnostně otevřela nově zrekonstruovaný dětský pavilon s nadstandardním rehabilitačním centrem.


Díky investici Moravskoslezského kraje se pacienti dočkají vyššího komfortu a zkvalitnění zdravotní a léčebné péče. Dětské oddělení krnovské nemocnice bude krom běžné pediatrické péče poskytovat komplexní péči pacientům se specifickými vadami, s neurologickými a ortopedickými diagnózami a své služby nabídne i alergikům a často nemocným jedincům

Rehabilitace na vysoké úrovni

Díky novému modernímu vybavení mohou poskytnout zdravotníci rozšíření a hlavně zlepšení nabídky dětské rehabilitace. Nové léčebné, pečovatelské a ošetřovatelské postupy dětského oddělení budou využívány jak hospitalizovanými tak ambulantními pacienty.

Oddělení přijímá děti nejen z Krnova

„Dětské oddělení má u nás dlouhodobě dobrý zvuk, naše nemocnice má navíc standard Baby Friendly hospital i odbornou akreditaci ministerstva zdravotnictví k zajištění výuky dětského lékařství, proto je logické, že jsme ve shodě s naším zřizovatelem chtěli investovat právě do moderního centra pro léčbu dětí všech věkových kategorií. Je to důležité i proto, že k nám bývají přiváženy děti ze širokého regionu, nejen z Krnova a okolí,“ řekl ředitel nemocnice Ladislav Václavec.

Poskytování komplexní rehabilitační péče pro ambulantní i hospitalizované pacienty bude novinkou. „Těší nás, že se s přestavbou změní dispoziční řešení jednotek pediatrického oddělení a významnou měrou se k lepšímu posunou také podmínky hospitalizace rodičů doprovázejících nemocné děti,“ doplnila slova ředitele nemocnice primářka dětského oddělení Marie Žaloudíková.

Rekonstrukce oddělení začala v říjnu 2009. Nejen že byla budova kompletně zrekonstruována a zateplena, ale přibyla zde i nadstavba čtvrtého patra.

Po celou dobu rekonstrukce bylo dětské oddělení přestěhováno do druhého patra jižního křídla hlavní budovy krnovské nemocnice. V náhradních prostorách fungovaly odborné pediatrické a nefrologické ambulance. Laktační poradna byla přesunuta do objektu porodnice. „Přestěhováním provozu dětského oddělení došlo k částečnému omezení počtu lůžek na standardním oddělení, které se ale při krátké době hospitalizace výrazně neprojevily na plynulosti příjmu malých pacientů,“ dodala primářka Žaloudíková. Jedná se o jediné dětské lůžkové zařízení v okrese Bruntál. V zájmu dobré návaznosti ambulantní a lůžkové péče oddělení úzce spolupracuje se všemi praktickými lékaři pro děti a dorost a s lékaři specializovaných ambulancí. Náklady na rekonstrukci a modernizaci dětského oddělení převýšily 60 milionů korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?