Opravy nymburské nemocnice se kvůli komplikacím prodraží

15. 8. 2017 7:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Rekonstrukce pavilonu A v nymburské nemocnici se prodraží. Práce na výměně stoupaček a hlavních rozvodů vody v suterénu odhalily, že rozvody topení jsou v dezolátním stavu, problémy jsou i v elektrických rozvodech.


Stavbaři rovněž přišli na další komplikaci, a to abnormálně promáčenou vnější obvodovou zeď. Celkové náklady na rekonstrukci se tak zvednou zhruba o 450.000 na 3,5 milionu korun, prodlouží se i doba rekonstrukce, informovala mluvčí nemocnice Pavlína Stránská v tiskové zprávě.

„Vše jsou fakta, která nebyla zjistitelná do doby, než se začalo s původně plánovanou rekonstrukcí. Vyhodnotili jsme, že je mnohem efektivnější provést veškeré úpravy v rámci v současnosti probíhajících prací, abychom nemuseli v budoucnosti opět přistupovat ke všem provozním peripetiím, které s sebou samozřejmě každá rekonstrukce přináší,“ řekla jednatelka nemocnice Alena Havelková.

Právě podmáčená zeď může znehodnotit celou rekonstrukci. Město se proto rozhodlo řešit problematiku vlhkosti komplexně. „Byli proto přizváni projektanti z renomované firmy, kteří budou zpracovávat technické řešení sanace spodní stavby, to je odvlhčení suterénu budovy A,“ řekl nymburský starosta Pavel Fojtík (Změna pro Nymburk).

Součástí letošních rekonstrukcí bude vybudování nových vodovodních i odpadních stoupaček, stejně tak stoupaček topení, včetně instalace nových uzávěrů i vypouštěcích kohoutů. Místnosti se sociálním zařízením budou mít nové obklady a protiskluzovou dlažbu, sprchové kouty a umyvadla včetně nových baterií a toalet. V některých prostorech bude obklad nahrazen omyvatelným soklem.

Na chirurgickém oddělení v budově A budou na chodbách a v některých dalších místnostech vybudovány stropní podhledy s osvětlovacími tělesy. Na celém oddělení se budou malovat stěny, natírat radiátory a zárubně dveří. Budou demontovány trubky, které slouží k rozčlenění lůžek, nahradí je sofistikovanější systém pro oddělující závěsy mezi lůžky.

Nymburskou nemocnici koupilo město v roce 2007 za 87 milionů korun. Současně se zavázalo, že investuje do nemocnice dvacet milionů korun. Zároveň Nymburk nemocnici od doby nákupu oddlužoval. K včerejšímu dni tak Nymburk do nemocnice investoval zhruba 270 milionů korun.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?