Pacient napadl lékaře. Infekční oddělení v nemocnici hlídá policie

31. 7. 2015 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Agresivnímu a brutálnímu fyzickému útoku čelili lékař i zdravotní sestra na infekčním oddělení Karlovarské krajské nemocnice v Karlových Varech. Rozzuřený muž po nich dokonce hodil hasicím přístrojem a vzduchem létaly židle i pěsti.


Situace došla až tak daleko, že se celým incidentem zabývala i bezpečnostní rada Karlovarského kraje. Tu svolal krajský náměstek Jakub Pánik (ČSSD), který má zdravotnictví ve své kompetenci.

„Bylo to nutné. Pacienta z nemocnice vykázat nemůžeme, ale museli jsme udělat patřičné kroky, aby byl zdravotní personál v bezpečí,“ vysvětlil náměstek Pánik. O pomoc proto kraj požádal Policii České republiky. „Krajský policejní ředitel Oldřich Tomášek nám vyšel vstříc a infekční oddělení tak s naší ochrankou hlídá i policista. Ten tam bude tak dlouho, dokud tento pacient nemocnici neopustí,“ doplnil náměstek. Agresivní pacient je v nemocnici hospitalizován se žloutenkou, která kraj trápí už několik měsíců. Podle Vladislava Podrackého, mluvčího Karlovarské krajské nemocnice, se v současné době s hepatitidou na infekčním oddělení léčí dvanáct nemocných. „A mezi nimi jsou nepřizpůsobiví a problémoví jedinci, kteří mají problémy s psychikou a za sebou zkušenost s porušením zákona. Lékaře a sestry napadají jak verbálně, tak i fyzicky,“ vysvětlil náměstek Pánik. Kraj proto nyní připravuje podklady, které by definovaly, jak se při podobných nebezpečných útocích chovat.

Více na: http://www.denik.cz/karlovarsky-kraj/pacient-napadl-lekare-infekcni-oddeleni-v-nemocnici-hlida-policie-20150730-8l99.html

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?