Pardubický kraj postaví nové stanice záchranné služby

15. 1. 2016 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Do několika let by v Holicích, Chrudimi, Vysokém Mýtě a Pardubicích měly vzniknout nové stanice Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje. Současné objekty jsou nevyhovující. ČTK to řekl ředitel organizace Pavel Svoboda.


„Chceme aby stanice byly blízko páteřních komunikací, abychom obsloužili větší spádové území,“ řekl Svoboda.

Například holická stanice sídlí u polikliniky, v provizorním objektu je 15 let. Budova je v jednosměrné ulici. Záchranáři mají problémy s parkováním, chybí jim jedna garáž, když chtějí vyjet z města, trvá jim to déle, sirény ruší obyvatele, řekl místostarosta Holic Petr Bajer.

Radnice nejspíš daruje Pardubickému kraji, který zřizuje záchrannou službu, pozemek na okraji Holic u benzinové stanice. „Dobře se bude odsud vjíždět na obchvat. Mimořádné zastupitelstvo 27. ledna by dar mělo posvětit,“ dodal Bajer.

Organizace vyjednává o darování pozemků s dalšími městy, aby neutrácela za výkupy. Na stavbu nových budov chce zaplatit z evropských dotací, stejně jako v minulosti.

V posledních letech se postavily nové výjezdové stanice nebo se opravily budovy ve Skutči, Poličce a Hlinsku. V Pardubickém kraji je 16 stanic, z toho dvě v Pardubicích. Celkem mají 27 posádek.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?