Penta koupila majoritu v Alzheimer Home a získala 220 lůžek

5. 6. 2018 7:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Společnost Penta Hospitals CZ koupila majoritní podíl ve skupině Alzheimer Home, která provozuje specializovaná zařízení pro péči o nemocné s Alzheimerovou chorobou v Praze a okolí. Od zakladatelů v čele s exposlancem Borisem Šťastným získala tři zařízení s celkovou kapacitou 220 lůžek.


Pro Pentu Hospitals, která v České republice provozuje pět nemocnic a další zdravotnická zařízení, jde o posun do oblasti sociálních služeb. „Počet pacientů trpících Alzheimerovou chorobou a dalšími formami degenerativních onemocnění stále roste a s ohledem na demografický vývoj bude bohužel tento trend pokračovat. Alzheimer Home jsou moderní zařízení s rodinným zázemím a profesionálním ošetřovatelským týmem. Chceme navázat na dosavadní skvělou práci a poskytovat pacientům kvalitní a komplexní péči,“ uvedla jednatelka Penty Hospitals CZ Barbora Vaculíková.

Alzheimer Home si zachová stávající management. Firma bude čerpat ze synergií s ostatními zdravotnickými zařízeními skupiny Penta Hospitals CZ i ze spolupráce se sítí lékáren Dr. Max, která rovněž patří mateřské společnosti Penta Investments. Další domy s kombinovanou zdravotní a sociální péčí Alzheimer Home buduje, takže celková lůžková kapacita by se měla do konce roku zdvojnásobit. Firma to oznámila v tiskové zprávě. Cenu ani výši podílu nechtěla komentovat.

„Vstup skupiny Penta přispěje Alzheimer Home k dalšímu rozvoji a posílení jeho pozice významného hráče v oblasti sociálních služeb. Už nyní představujeme předního poskytovatele v Praze, spojení s tak silným investorem nám však napomůže k další expanzi na celorepublikové úrovni, a především povede k dalšímu rozvoji služeb pro naše klienty,“ dodal zakladatel a spoluvlastník Alzheimer Home Šťastný.

Alzheimer Home v současnosti provozuje své domovy v Praze 4 - Kunraticích, Praze 8 - Libni a středočeských Pyšelích. Během několika měsíců přibudou dvě nová zařízení v Praze 22 - Pitkovicích a Praze 12 - Modřanech. Do konce letošního roku tak přesáhne kapacita ústavu 420 lůžek.

Penta Hospitals CZ patří do skupiny Penta Investments. Provozuje nebo vlastní nemocnice ve Vrchlabí, Sokolově, Ostrově, Sušici, Psychiatrickou nemocnici v Písku a několik ambulantních zařízení.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?