Plánským lékařům koupí byty pouze město

1. 8. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Aktivita plánského městského úřadu, který inicioval koupi bytu pro lékaře zdejší nemocnice, se minula účinkem. Jediným místem, kde aktivita našla kladnou odezvu, je samotná Planá... "Jak jinak zastřešíme zdravotnictví v okrese? Jedině tím, že dáme lékařům byty. Nechce se mi věřit, že pouze Planá má zájem o úroveň zdravotní péče," řekl Vrzala.


Planá - Aktivita plánského městského úřadu, který inicioval koupi bytu pro lékaře zdejší nemocnice, se minula účinkem. Jediným místem, kde aktivita našla kladnou odezvu, je samotná Planá.

Ačkoliv je Nemocnice Planá jedinou v okrese, samosprávy z Tachovska se k ní nechovají právě mateřsky. Před časem zabubnoval na poplach ředitel nemocnice MUDr. Karel Lysý oznámením odchodu několika lékařů. Následně se objevil ve Mladá fronta Zdravotnictví a medicínaZdraví.Euro.cz inzerát, ve kterém nemocnice nabízí práci deseti lékařům. Problém vyvstal s jejich bytovou otázkou, absolutní většina zájemců požadovala byt. „Záleží nám na tom, aby nemocnice dobře fungovala a snažíme se jí vytvořit nejlepší podmínky,“ řekl starosta Plané Karel Vrzala.

Planá začala ihned jednat, i když byla ještě nedávno kritizována tachovským okresním úřadem za přístup k financování lékařské služby první pomoci.

„V nové výstavbě v Plzeňské ulici jsme koupili dva byty a podobný postup jsme nabídli Tachovu, Stříbru, Boru, Přimdě a Chodové Plané. Stříbro se k nabídce nevyjádřilo, rady měst a obcí ostatních samospráv ji nedoporučily ke schválení, čímž ji vlastně zamítly,“ stěžuje si Vrzala. Jak dále uvedl, výmluvy na velikost bytu nebo nabídku bydlení v jiném místě než v Plané nepovažuje za řešení problému.

„Jak jinak zastřešíme zdravotnictví v okrese? Jedině tím, že dáme lékařům byty. Nechce se mi věřit, že pouze Planá má zájem o úroveň zdravotní péče,“ řekl Vrzala.

JAN ŠVAGR, Tachovský deník, 1.8.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?