Plzeňská psychiatrička obviněna z úplatkářství

9. 7. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
PRAHA - Soukromá plzeňská psychiatrička Blažena Vasková se v červnu pokusila podplatit pracovníka odboru sociálních věcí krajského úřadu. Poslala mu poštou dopis se žádostí, aby na nějakou dobu vynechal kontrolu její ordinace v Plzni na Jižním předměstí. Do dopisu přiložila pět tisíc korun...


Soukromá plzeňská psychiatrička Blažena Vasková se letos v červnu pokusila podplatit pracovníka odboru sociálních věcí krajského úřadu.

Udělala to tak, že mu poslala poštou dopis se žádostí, aby na nějakou dobu vynechal kontrolu její ordinace v Plzni na Jižním předměstí. Do dopisu ke sdělení přiložila pět tisíc korun.

Uskutečnila to podle obvinění policejního komisaře protikorupční služby proto, že kontrola loni v listopadu zjistila, že řádně neskladuje léky, a uložila jí pětitisícovou pokutu. Dvaapadesátileté psychiatričce záměr nevyšel. Pracovník totiž vše oznámil policii a předal jí důkaz. Lékařka však vše popírá.

„Ten malér se mi nestal. Nebudu nic vysvětlovat. Pravda je, že jsem zaplatila pět tisíc pokuty,“ odpověděla lékařka na dotaz Práva. Přiznala, že už byla potrestaná tím, že jí po pokutě jedna z pojišťoven vypověděla smlouvu. Vyšetřování je vedeno na svobodě.

„Případ dozoruje Okresní státní zastupitelství Plzeň-město,“ sdělil Právu zástupce ředitele Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality Milan Šiška. Obviněné lékařce hrozí až pět let vězení.

Právo

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?