Plzeňská záchranka zatím peníze VZP vracet nebude

9. 3. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Dvacet pět miliónů korun požadovala Všeobecná zdravotní pojišťovna po Zdravotnické záchranné službě Plzeňského kraje. Vyplácení miliónů se ale nyní vedení záchranky podařilo odložit. "Prostřednictvím právníka stále s VZP jednáme," uvedl dočasný ředitel záchranné služby Jiří Lojda...


PLZEŇ - Dvacet pět miliónů korun požadovala Všeobecná zdravotní pojišťovna po Zdravotnické záchranné službě Plzeňského kraje. Jde o přeplatek, který vznikl po přeúčtování paušálních plateb za období mezi roky 2001 a 2003 na bodový systém za lékařský výkon - záchranka na paušálech čerpala více, než měla. Vyplácení miliónů se ale nyní vedení záchranky podařilo odložit.

„Prostřednictvím právníka stále s VZP jednáme. Jsme v kontaktu s pobočkami v Plzni i v Rokycanech. Podařilo se nám dohodnout, že další srážky zatím nebudou uplatňovány,“ potvrdil dočasný ředitel záchranné služby Jiří Lojda.

Pojišťovna už před uzavřením dohody záchrance srazila přibližně milión korun. „Jednáme o tom, že i tato částka nám bude vrácena,“ řekl Lojda.

VZP požaduje peníze na základě pokynů ministerstva financí. Zpětnému vyplácení peněz se brání všechny kraje, které záchranky zřizují.

„Prostředky byly čerpány v dobré víře na základě platné smlouvy. Teď záleží na rozhodnutí ministerstva financí. Jednání bude asi dlouhé, ale srážky by neměly být uplatňovány. Problém se netýká jen nás, ale téměř všech záchranek v republice,“ dodal Lojda.

Právo

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?