Podřipská nemocnice: Péče bude zajištěna

19. 2. 2010 8:35
přidejte názor
Autor: Redakce
Zastupitelé města Roudnice n. L. odsouhlasili před týdnem prodej areálu nemocnice. Nemovitosti tímto krokem získala do svého vlastnictví Podřipská nemocnice s poliklinikou.


„Smlouva s Podřipskou nemocnicí již byla podepsána a byl podán návrh na převod nemovitostí,“ uvedl starosta města Josef Bakeš. Samotný převod areálu nemocnice na PNsP nyní uskuteční katastrální úřad.

PNsP zastupitele města i jeho občany a pacienty ujišťuje, že bude usilovat o maximální rozvoj zdravotní péče. Podmínkou stanovenou ve smlouvě je, že musí do rozvoje nemocnice investovat nejméně 100 milionů korun.

V současné době probíhají jednání nemocnice s budoucími finančními partnery pro uskutečnění nezbytných investicí. Největší změny by se měly uskutečnit na chirurgii, jejíž rekonstrukce vyjde PNsP na 70 až 80 milionů korun.

Dalších 20 milionů hodlá v následujících letech PNsP investovat do jednotky intenzivní péče. V objektu bývalé gynekologie by mohl vzniknout dům pro seniory.

Pro pacienty PNsP se nyní nic nemění. Zdravotní péči mohou i v budoucnu očekávat stejně kvalitní jako dosud.

Zástupce PNsP Josef Krajník všechny lékaře i pacienty roudnické nemocnice ujišťuje, že se nemusí obávat žádných negativních změn.

„Provoz určitě nebudeme měnit, nemocnice bude fungovat stejným způsobem jako dosud. Na provozu se nic nezmění ani pro personál, ani pro pacienty. K omezování služeb nedojde, nic takového neočekávejte,“ řekl Deníku. Dále upozornil na to, že provoz nemocnice není jen o majetku.

„Největší hodnotou nemocnice jsou lékaři a sestry. Vždy je všechno o lidech, protože pacient vždy vyhledává lékaře, kterému důvěřuje,“ vysvětluje Josef Krajník.

Přestože samotná nemovitost není to podstatné, co vytváří kvalitu zdravotní péče, převod areálu nemocnici prospěje. PNsP díky tomuto majetku totiž může získat peníze na svůj rozvoj.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?