Pohltí ústecká nemocnice děčínskou?

20. 9. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Další pokračování rekonstrukce děčínské nemocnice je nutným předpokladem kvalitní lékařské péče a proto přednosta Benedikt poděkoval ministerstvu za podporu návrhu finanční dotace ze státního rozpočtu na příští rok a rok 2003. V této souvislosti informoval náměstek ministra zdravotnictví Hlaváček děčínského přednostu...


Děčín - O situaci ve zdravotnictví v našem okrese informoval přednosta Okresního úřadu Děčín Jiří Benedikt náměstka ministra zdravotnictví ing. Antonína Hlaváčka, CSc. Setkali se spolu tento týden na pravidelné poradě přednostů okresních úřadů v Benešově u Prahy.

Další pokračování rekonstrukce děčínské nemocnice je nutným předpokladem kvalitní lékařské péče a proto přednosta Benedikt poděkoval ministerstvu za podporu návrhu finanční dotace ze státního rozpočtu na příští rok a rok 2003.

V této souvislosti informoval náměstek ministra zdravotnictví Hlaváček děčínského přednostu okresního úřadu Jiřího Benedikta o pravděpodobném postupu ve věci převodu zřizovatelství Nemocnice Děčín na Ústecký kraj. Rovněž se zmínil o iniciativě ministerstva zdravotnictví podnítit vypracování programu rozvoje kraje v oblasti zdravotnictví se stanovením zásad rozložení základní medicínské péče v území a k ní navazující vysoce specializované péče.

Kladně přijal ing. Hlaváček i zprávu, že město Děčín si své nemocnice váží. Důkazem toho je opakovaný mnohamilionový dar zdejší radnice na přístrojové vybavení.

Poněkud s obavami však přednosta Benedikt hledí do budoucnosti v oblasti společného zřizovatelství ústecké a děčínské nemocnice, kdy blízkost obou nemocnic by mohla tu děčínskou odsunout do pozice nevýznamného zdravotnického zařízení. Jiří Benedikt tedy požádal ministerstvo, aby zohledňovalo i skutečnosti vyplývají ze specifik příhraničního okresu.

Stejnou, neli vyšší, pozornost si v rámci reformy veřejné správy zaslouží osud děčínské zdravotnické záchranné služby.

Tématem rozhovoru byla krátce i problematika soukromé Lužické nemocnice v Rumburku, která se usilovně snaží optimalizovat svůj provoz.

ONDŘEJ HORÁK (autor je tiskovým mluvčím Okresního úřadu v Děčíně), Děčínský deník, 20.9.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?