Pojišťovna vnitra je připravena na spojení s vojenskou ZP

8. 4. 2011 8:23
přidejte názor
Autor: Redakce
Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra (ZPMV) je podle generálního ředitele Jaromíra Gajdáčka připravena na sloučení s Vojenskou zdravotní pojišťovnou (VoZP). Novelu, která to umožní, schválila ve středu vláda.


Gajdáček ČTK řekl, že převezmou pojištěnce VoZP a budou platit za jejich léčení zdravotnickým zařízením. Novela je součástí takzvané malé zdravotnické reformy, čeká na projednání ve sněmovně a v Senátu a na podpis prezidenta republiky.

Jakmile norma vstoupí v platnost, během několika dní dostanou dosavadní pojištěnci VoZP nové průkazy. Nic sami řešit nemusejí, jen nahlásit zaměstnavateli a případně i svému praktikovi změnu pojišťovny. Jejich praktického lékaře informuje o změně také ZPMV, uvedl Gajdáček.

ZPMV je s 1,14 miliony klientů největší zaměstnaneckou pojišťovnou, po fúzi s VoZP jí přibude dalších téměř 600.000 pojištěnců. Podle Gajdáčka, který je také prezidentem Svazu zdravotních pojišťoven, vznikne spojením silnější a konkurenceschopnější zdravotní pojišťovna, která bude mít lepší vyjednávací pozici se zdravotnickými zařízeními.

„Bude také lépe odolávat případné nepříznivé ekonomické situaci i konkurenci,“ uvedl.

Obě pojišťovny působí po celém území ČR, spojením se rozšíří počet kontaktních míst. Fúzí se podle Gajdáčka také zefektivní práce zaměstnanců a ušetřené peníze bude možné použít pro léčbu klientů.

V ČR je vedle Všeobecné zdravotní pojišťovny dalších sedm zaměstnaneckých pojišťoven. Donedávna jich bylo osm, ale Zdravotní pojišťovna Média se kvůli malému počtu pojištěnců sloučila s VZP.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?