Policie vyšetřuje požár v ostravské nemocnici, může jít o obecné ohrožení

12. 9. 2011 7:16
přidejte názor
Autor: Redakce
Okolnosti sobotního požáru v areálu ostravské nemocnice prověřují kriminalisté jako obecné ohrožení z nedbalosti. Viník může do vězení až na pět let. ČTK to řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Požár zcela zničil saunu v budově rehabilitačního oddělení.


Policisté už ohledali místo činu, zajistili fotodokumentaci a stopy, které zaslali k odborným expertizám. Na spáleniště byl povolán i speciálně vycvičený pes. Měl pomoci při hledání místa, kde oheň vznikl, a odhalit, zda nebyl založen úmyslně. „V tuto chvíli existuje několik verzí,“ řekla mluvčí.

Oheň vypukl okolo 11:00. Silně zakouřenou budovu musely opustit čtyři desítky pacientů, členů zdravotnického personálu a několik žen, které zde byly na rehabilitačním kurzu. Některé z nich evakuovali hasiči. Vedení nemocnice škodu odhadlo na dva miliony korun.

V areálu Městské nemocnice Ostrava-Fifejdy v sobotu hořela sauna rehabilitačního oddělení. Z budovy bylo evakuováno přibližně 43 lidí. Některým pomohli hasiči, jiní odešli sami. Nikdo nebyl zraněn. Řekl to mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. Nemocnice odhaduje škodu asi na dva miliony korun.

Hasiči se o požáru dozvěděli v 11:15. Na místo vyjely čtyři jednotky. „Ve dvoupodlažní budově nehořelo plamenem. Vycházel z ní hustý dým,“ řekl mluvčí.

Dým vycházel z přízemního patra. Hasiči zjistili, že ze sauny. „Příčinu neznáme. Museli jsme rozebrat obložení,“ řekl. Dodal, že v nejvyšším patře budovy bylo například 16 pacientů a členů zdravotnického personálu. „Ti vyšli na terasu a z ní sešli s pomocí hasičů a automobilového žebříku,“ uvedl.

Mluvčí nemocnice Jiří Maléř řekl, že evakuováno bylo 16 pacientů, šest zaměstnanců nemocnice a 21 žen, které byly v budově na rehabilitačním kurzu. Vedení nemocnice škodu odhadlo na dva miliony korun. „Oheň kompletně zničil saunu a kouř zašpinil stěny,“ vysvětlil mluvčí. Pacienti byli umístěni na další oddělení. První a druhé podlaží by mohlo být opět v provozu během týdne. Zbytek budovy pak až po potřebných opravách.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?