Politici: nový obří špitál v Liberci může ohrozit nemocnici v Lípě

12. 3. 2014 8:16
přidejte názor
Autor: Redakce
Česká Lípa – Je to zatím plán, o kterém se má diskutovat. Strategie, která zatím nebyla oficiálně schválená. Přesto už na Českolipsku vzbudil padesátistránkový dokument, nazvaný „Zásady řízení zdravotnictví v Libereckém kraji“, který představila náměstkyně hejtmana Zuzana Kocumová (ZLK), velký rozruch.


Součástí strategie je také předpoklad výstavby nové nemocnice v Liberci za čtyři miliardy korun.
To je jeden z hlavních důvodů, proč nový dokument kritizují politici z Českolipska, na sociálních sítích se přidávají další lidé.

„Čas v budoucnu ukáže, že v Libereckém pidikraji je výstavba podobné nemocnice neufinancovatelná a bude­li realizována, tak na úkor krajského rozpočtu a s přesunem i běžných medicínských výkonů do centra,“ napsal na facebooku například bývalý technický náměstek českolipské nemocnice Stanislav Cenek.

Českolipská a krajská zastupitelka Romana Žatecká (ČSSD) zase popsala své první dojmy z dokumentu, který kraj předložil k diskusi takto: „Zatímco Liberec tvrdě nastoupil s výstavbou nové nemocnice, tu českolipskou jen skoro na okraj (dokument) zmínil. A tak jsme všichni Českolipáci do jednoho požadovali, aby se na kraji laskavě věnovali oběma krajským nemocnicím srovnatelně.“

Tady je nutné připomenout, že to není poprvé, co současná krajská vláda na nemocnici v České Lípě zapomněla. Jakákoliv zmínka o českolipské nemocnici chyběla už v programovém prohlášení současné krajské koalice na počátku jejího vládnutí. Už tehdy politici z Českolipska reagovali vzkazy typu „Liberecký kraj nekončí za Chrastavou“ a dalšími.

Na svých webových stránkách teď zastupitelka Romana Žatecká také napsala: „Pokud by mělo být jednou zdravotnictví v Libereckém kraji řízeno podle vznikající koncepce, pak my, Českolipští, vezměme do rukou vidle a táhněmespolečně na Liberec.“

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?