Poslankyně Emmerová a ředitel nemocnice spatřují v zákoně nedostatky

15. 5. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
..."Poslankyně přislíbila, že se informuje, jaké další změny související s úhradou léčby a pobytu v zařízeních, jako je naše nemocnice, stát plánuje. Další společnou řeč jsme nalezli na téma pojištění příspěvkových organizací. Z jeho znění totiž vyplývá...


HORAŽĎOVICE - O změnách, jimiž prošla během nedávné doby Nemocnice následné péče - LDN Horažďovice, a také o tom, nakolik je vyhovující či nikoli momentální systém úhrad plateb za jedno nemocniční lůžko vztahující se na léčebny dlouhodobě nemocných (LDN), jíž horažďovické zdravotnické zařízení je, diskutovali včera její ředitel ing. Martin Grolmus a poslankyně ČSSD MUDr. Milada Emmerová, CSc.

„Poslankyně přislíbila, že se informuje, jaké další změny související s úhradou léčby a pobytu v zařízeních, jako je naše nemocnice, stát plánuje. Další společnou řeč jsme nalezli na téma pojištění příspěvkových organizací. Z jeho znění totiž vyplývá, že státní nemocnice nemohou uzavřít pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou zdravotnickým zařízením, zatímco se soukromými lékaři naopak žádná pojišťovna neuzavře smlouvu, dokud totéž pojištění nemá smluveno. Je to paradoxní situace a je to velký nedostatek zákona,“ poznamenal Martin Grolmus, ředitel Nemocnice Horažďovice.

Jan Kubíková, Klatovský deník, 15.5.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?