Pozor na zloděje, řádí v nemocnicích

16. 5. 2010 9:33
přidejte názor
Autor: Redakce
Neuvěřitelnou bezmoc zažila zdravotní sestra kladenské nemocnice, když po příchodu do kanceláře zjistila, že jí ve skříni chybí kabelka se všemi osobními věcmi.


To, že se v nemocnicích krade, protože je to veřejně přístupné zařízení, je vcelku známá věc, ale že jsou zloději tak neomalení a troufnou si překonat i zavřené dveře, nikdo nečekal. Jeden takový poberta využil v minulých dnech chvilky nepozornosti a i přes bezpečnostní kouli na dveřích se mu podařilo ukořistit zmíněnou tašku. Nikým nepozorován zmizel. „Bylajsemvšoku.Okamžitě jsem to nahlásila na policii. Manžela jsem poslala rychle domů vyměnit zámky od bytu a nechala zablokovat kartu do bankomatu. Špatná jsem z toho byla pět dní.Tenden mi ale zavolal náměstek slánské nemocnice, že mojí tašku se všemi věcmi našli zcela náhodou u nich ve skladu při úklidu,“ uvedla okradená kladenská sestra Jitka. Dodala, že zloděj nechal kromě peněz a parfému bez povšimnutí platební karty, doklady i sluneční brýle za čtyři tisíce korun.

Zvláštní případ má ale pokračování. Kabelka se totiž našla ve skladu materiálu slánské nemocnice, kde došlo poslední dubnový týden také k vloupání a krádeži zednického náčiní. „Až to úterý jsme tam prováděli úklid a opravu poškozených luxfer. Taška tam byla nalezena náhodou. Shodou okolností se ale kradlo opakovaně i u nás ve Slaném, a to v přízemí gynekologického pavilonu. Díky kamerovému systému známe možná podobiznu pachatele,“ řekl technický náměstek Nemocnice Slaný Jindřich Horský ml.

Stejně jako v Kladně překonal pachatel i ve Slaném kouli na dveřích vyšetřovny a sestře odcizil peníze. „Oba případy krádeží byly nahlášeny na policii, ale jestli spolu souvisejí, nemůže zatím potvrdit. Díky tomu, že slánská nemocnice dodala záznamy z kamerového systému, pracujeme s tímto materiálem, který může pomoci odhalit pachatele,“ sdělila policejní mluvčí Michaela Nováková. Vzhledem k tomu, že se v obou zmíněných zdravotnických zařízeních koná rekonstrukce, je zde výskyt cizích osob četnější. Policie proto nabádá nejen zaměstnance, ale i pacienty, ke zvýšené opatrnosti a důslednému střežení osobních věcí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?