Praha 6 se odvolá proti prohlášení polikliniky památkou

11. 5. 2017 8:25
přidejte názor
Autor: Redakce
Praha 6 se odvolá proti prohlášení polikliniky Pod Marjánkou nemovitou kulturní památkou. Polikliniku prohlásilo památkou ministerstvo kultury, jeho rozhodnutí ale není pravomocné kvůli podání rozkladu.


Objekt je v majetku městské části, která ji chce opravit a dostavět k ní objekt léčebny dlouhodobě nemocných (LDN). Praha 6 má na opravy přidělenou dotaci 60 milionů korun od magistrátu, čerpat ji může do konce příštího roku.

„Záměrem radnice je i nadále nechat v areálu polikliniky vybudovat léčebnu dlouhodobě nemocných. Vedení městské části zároveň zpracuje analýzu reflektující novou situaci a s ní související ekonomické dopady na původně zamýšlenou přestavbu,“ uvedl mluvčí Prahy 6 Martin Churavý.

Městská část získala od státu objekt Pod Marjánkou v roce 2008. Podmínkou bezplatného převodu byl provoz zdravotnického zařízení do roku 2033. Zařízení spravovala od roku 2010 soukromá společnost Poliklinika Pod Marjánkou, loni polikliniku převzala městská část a firmě vyplatila téměř 40 milionů korun.
Případná dostavba pro umístění LDN bude stát kolem 100 milionů korun. Nový objekt se 102 lůžky by měl být napojen na současnou budovu z východní strany. Z nájmu prostor by městská část mohla mít příjem 2,5 milionu korun ročně.

Původně se pro LDN nepočítalo s dostavbou, ale s využitím části objektu. Lidé ale byli proti, přístavba pro LDN se zase nelíbí některým lékařům, kteří mají v objektu ordinace.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?