Praha 6 vybuduje Pod Marjánkou léčebnu dlouhodobě nemocných

5. 2. 2016 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Praha 6 chce v bývalé poliklinice v ulici Pod Marjánkou na Břevnově vybudovat léčebnu dlouhodobě nemocných. Zůstat by tu měly i nynější zdravotnické ambulance.


Rozhodli o tom radní, kteří se na převzetí a rekonstrukci areálu dohodli s dosavadním provozovatelem, informovala radnice v tiskové zprávě. V únoru záměr projednají zastupitelé.

Městská část plánuje celkovou rekonstrukci budovy a přístavbu dalších pater. Předpokládané náklady nezveřejnila. „Záměrem transformace celého komplexu je rekonstruovat a přistavět nové prostory pro umístění sdruženého zdravotnického zařízení v nízkých traktech objektu. Poté hodláme využít vyšší patra pro přemístění léčebny z areálu bývalé nemocnice Chittussiho v Bubenči,“ uvedla radní pro sociální politiku Milena Hanušová (TOP 09).

Léčebna dlouhodobě nemocných v Chittussiho ulici je ve špatném technickém stavu a vyžaduje komplexní opravu. Tu ovšem není možné realizovat za provozu.

Mluvčí radnice Martin Churavý ČTK řekl, že městské část ustoupila od původního záměru vybudovat samostatný dům pro seniory na okraji města. „Někdejší úvahy o vybudování nové léčebny v Drnovské ulici se vzhledem k její periferní poloze nejeví jako nejvhodnější z hlediska dostupnosti pro rodiny klientů i samotný personál,“ uvedl.

Soukromá společnost Polikliniku Pod Marjánkou spravovala od roku 2010.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?